top of page
Frauke Vandemeulebroucke, burnout coach

OP CONSULT

Overprikkeling, Mentale overlast en Burn-out

En plots besef je “ik was vroeger niet zo”.

Misschien reageer je je vaak af, ben je met het minste geïrriteerd, pieker je over mogelijke problemen, je verantwoordelijkheidsgevoel weegt als een last op je schouders, en lig je nachten wakker in bed met je”tikker” voortdurend op “actief”.

Of misschien besef je dat je jouw plannen steeds uitstelt, je belt afspraken af met vrienden en vind de beste excuses uit om niet af te spreken of niet langs te gaan op hun feestjes. Maar je voelt je er niet schuldig om want het was uiteindelijk een helse drukke week en je hebt weken slaapgebrek opgebouwd. Je job lijkt veeleisender dan voordien, het huishouden bijeenhouden vermoeiender en passie met je partner vraagt precies zoveel energie, je krijgt er bijna hoofdpijn van, enkel door eraan te denken.

En wellicht zijn er daarnaast nog vele andere redenen, als je voor de spiegel staat dat je denkt “ waar is die oude ik”. Of misschien is het je partner, je beste vriend of je moeder die je zegt: “wat is dat toch met jou?” Of je huisdokter laat vallen dat het altijd eens een idee kan zijn langs te gaan bij een psycholoog.”die daarin gespecialiseerd is”. Daarin?

En slechts enkele dagen later ben je hier op deze website terechtgekomen. Proficiat, want het mag gezegd: er is moed voor nodig om hulp te zoeken bij een buitenstaander. Neen, het is geen teken van zwakte, maar eerder een dappere daad: je wil er iets aan doen.

Laat ons samen inzicht krijgen in je situatie, je omgeving en je gevoelens, en zo vinden we het beste in je terug.​

             Hoe kan dit me helpen?

Het Consult is meer dan iemand die luistert, de klinisch psycholoog is opgeleid om  emotionele en gedragsproblemen te evalueren, clasifficeren en behandelen, en weet ook mogelijke obstakels op weg te ontmaskeren en leren die om te zetten in positieve constructieve acties. Verder helpt de psycholoog je ook inzicht te krijgen en nieuwe doelstellingen op te stellen en te structuren.  Stap per stap helpt hij bij het ontwerpen van een actie plan om die doelstellingen en nieuwe manieren van denken en gedragingen waar te maken.

 

             Waar praten we over?

Met 10 jaar ervaring in de business wereld, kunnen we je helpen met alle werk-gerelateeerde klachten, van stress tot burnout, maar ook verlies van zelf-realisatie, prestatiedrang en faalangst. Problemen die je kunnen overkomen op alle leeftijd. Je hoeft niet over 50 te zijn om een burnout te ervaren en het is ok om faalangst te hebben op het hoogste van je carriére.

 

We geven psychologische steun met de basis van de cognitieve gedrags psychologie. We brengen het probleemgedrag, de gedachten erond en de omstandigheden waarin het voorkomt in kaart. Vervolgens werken we rond het oplossen van die klacht door een alternatieve manier van denken en een alternatief gedrag te beschrijven en dit toe te passen in het dagelijkse leven.

Met de hulp van deze nieuwe manier van denken, voelen en gedragen brengen we je terug op pad, en kan je terug nieuwe doelstelling opstellen en bereiken.

Meeste mensen vinden dit een aangename manier omdat we echt iets doen, op een concrete en constructieve wijze.

             Wat kun je verwachten van een Consult Sessie?

In een vertrouwelijke en ondersteunende sfeer kan je praten over wat er aan de hand is, in het hier en nu. Wat je voelt, denkt en doet, en welke klachten je hebt waar je graag iets aan zou doen. Je zal naar jezelf kunnen luisteren, en de psycholoog zal haar inzicht geven.

Met de basis van Cognitieve Gedrags Psychologie, kunnen we zowel het cognitieve (wat je denkt) en het gedragspatroon (wat je doet) veranderen. Onze gedachten en gedragingen zorgen dat we bepaalde emoties hebben, en die gevoelens op hun beurt zorgen dan weer dat we bepaalde dingen denken en doen.

Je klacht oplossen en een veranderd alternatief denken en doen brengen, is een eerste doel voor de sessies, maar ook je persoonlijke ontwikkeling, jezelf beter lerén kennen en jezelf naar meer voldoening weten te sturen zijn zaken die aan bod komen.

               Hoe gaat het van start?

We starten het Consult met een Intake Sessie, die van 50 tot 60 min kan duren. De volgende sessie zijn steeds 50 minuten. ​

Samen gaan we dan het programma van sessies bepalen, maar meestal stellen we een sessie voor elke week of om de 10 dagen, gedurende 2 of 3 maanden, wat het mogelijk maakt je zo goed mogelijk te begeleiden bij het oplossen van de klacht en terug voldoening en geluk te vinden.

                 Consult Prijzen:

Intake sessie en contextplaatsing sessie zijn 90 euro.

Volgende sessies 78€/ sessie van 50 minuten.

Koppel sessie: 80€/ sessie van 60 minuten.

Bij de extra ziekteverzekering wordt meestal een tussenkomst van 10 á 20 €/sessie voorzien, in een bedrijfscontext is facturatie ook mogelijk.

Contacteer ons nu om een goed moment te vinden voor je intake sessie

Leer onze coach kennen, Frauke Vandemeulebroucke, Master in psychologie met 15 jaar ervaring

bottom of page