top of page

OVER ONS

We vertellen je graag meer over JungFrau, en waar de naam vandaan komt.

 

JUNG , geboren  in Zwitserland in 1875 ,  is een van de grote namen in de vroege psychologie. Vroeg in zijn carrière als psychiater, werd Jung goede vrienden met Freud, de stichter van de Psychodynamische Psychologie. Deze professionele relatie hielp Jung om gefascineerd te worden door de onbewuste geest, en werd de stichter van de Analytische Psychologie.

In tegenstelling tot Freud, stond hij niet achter de determinatie van de kindertijd voor iemands persoonlijkheid. Hij geloofde dat de persoonlijkheid opgebouwd wordt door iemands doelstellingen en inspiratie, en dat dit gedurende het leven kan veranderen.

Zijn Individuatie-theorie verbeeldt hoe we streven naar integriteit van het eigen inner ik. De menselijke "psyche" bestaat uit 3 dimensies: het Ego ( het bewuste), het persoonlijke onbewuste, en het collectieve onbewuste. Verdere studie naar het onbewuste maakte hem ook bekend met zijn Droom Theorie.

 

FRAU, duits voor “vrouw”, is ook de naam van de hoofdtrainer en coach, Frauke Vandemeulebroucke. Frauke is een naam uit Friesland, en is een verkleinwoord voor vrouw, wat ook als synoniem kan gezien worden van het duitste "JungFrau" : Jongedame.

 

De JUNGFRAU is geen bergtop op zijn eentje. Hij vormt deel van een bergketen, gevormd door 3 andere bergen. Samen vormen ze het “Joch”. De Jungfrau is met zijn 4158 m de hoogste van alle vier.

Op deze manier is de naam JungFrau een echte representatie van onze missie en de visie, en een echte mix tussen psychologie en business, wat de weg naar de top bestijgbaar maakt. Na het kiezen van Jungfrau as je training of coaching partner, zal je leren hoe de top te bereiken van je eigen persoonlijke en professionele bergen door het pad te bewandelen vol bewuste en onbewuste hindernissen.  

 

 

JungFrau Training and Coaching
JungFrau Training and Coaching
ONZE VISIE

Dat iedereen zijn eigen "top" van vervulling en evenwichtig geluk en succes kan vinden, door inzicht en weet te hebben van hun eigen mindfulness, gedachten, emoties en gedrag

Dat alle bedrijven en organisaties in hun "top" mogen rekenen op een evenwichtig en succesvolle groep of human capital, dat samen met hen, onder hun dak, het pad bewandelt richting continue groei en ontwikkeling.

ONZE MISSIE
Jungfrau Coaching

Samen met jullie human capital de bergtop bestijgen van zowel professionele als persoonlijke bergen.

 

Het verbeteren van die capaciteiten, kennis en bekwaamheden in elk individu, om klaar en gemotiveerd te zijn om het bedrijf naar verandering en verbetering te leiden, dit in een stimulerende atmosfeer vol efficiëntie en gedrevenheid.

 

Het bereiken van een bewustzijn en mindfulness van die capaciteiten en hindernissen, wat het mogelijk maakt om die te optimaliseren en veranderen richting een evenwicht tussen succes, geluk and vervulling in het leven.

Jungfrau Coaching Coach Frauke
Jungfrau Coach Frauke Vandemeulebroucke
ONZE COACH
Frauke Vandemeulebroucke

Master in Psychologie , gespecialiseerd in Cognitieve Gedragspsychologie met 12 jaar werkervaring in Europa, Amerika en Azië, vooraleer te starten als Coach en Psychologe met eigen praktijk in Gent. 

Een verdere specialisatie in Neuropsychologie heeft het concept van de ontwikkelde Methodiek Jungfrau doen ontstaan. Sinds 2018 verstevigt Frauke de Psychologische begeleiding en Performance Coaching  op Consult in vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans.

Haar verhaal...

Na vele jaren acteren in theater als tiener had Frauke een gemakkelijke beslissing te nemen toen ze moest beslissen wat te studeren aan de universiteit: mensen waren haar grote interesse en zo begon ze haar bachelor in psychologie aan de UGent, die ze vervolgens afwerkte als Master aan de Universidad Autonoma in Madrid.

Afgestudeerd als Master in psychologie, met specialiteit in cognitieve gedragspsychologie vulde ze haar kennis verder aan met een jaar diploma in Organisatie Psychologie en Human Resources.

​Best wetend slechts pas afgestudeerd te zijnen daardoor weinig ervaring te hebben, besloot ze de stap te zetten in de bedrijfswereld, om zo de nodige levenservaring op te doen. Dit alles startte in Deloitte in Spanje en Mexico en bracht haar naar Japan, Hong Kong en Shanghai voor een periode van 7 jaar. Ze bracht ook een jaar door in Barcelona en Rome, vooraleer haar laatste expat ervaring aan te gaan in Santiago de Chile. Uiteindelijk brachten haar roots haar terug naar België waar ze zich samen met haar internationale gezin settelde.

 

Sinds 2008 heeft Frauke heel wat ervaring gewonnen als team en kantoormanager, en ze gaf heel wat opleidingen, van technische sessies in de sales, marketing, branding en CRM, tot soft skills en change management coaching programma’s.

Ze werkte samen met werknemers van alle niveaus en leeftijden, tot ook het begeleiden van directie niveau voor branch office managers. Zowel groepstrainingen als 1-on-1 training kwamen aan de orde.

De opleidingen geven vanuit een psychologische invalshoek heeft een waarde bijgebracht bij de bedrijfservaring van kantoor en business dynamiek in Azië, America en Europa.

Frauke werkte wereldwijd voor meer dan 8 jaar, en verkreeg zo de ervaring van het expat leven aan de andere kant van de wereld. Het verenigen van nieuwe job dynamics met het familie leven in een andere cultuur, bracht haar tot de beslissing ook Business en Life Coaching te geven. Met de invalshoek van de cognitieve gedragspsychologie, maar ook de personal branding coaching strategie is een van haar meest succesvolle coaching methodes voor management en directieniveau.

​Training en coaching wordt gegeven in zowel nederlands, engels, spaans en italiaans. Verder spreekt Frauke ook Duits, Frans, en een woordje Chinees.

​Frauke geeft coaching en begeleiding met haar natuurlijk enthousiasme, compassie en een aardige zin voor humor. Met haar talent om vertrouwen te scheppen is ze een goede coach en psycholoog op weg om je verborgen dromen en doelstellingen te bereiken, om je diepste gedachten en gevoelens te besturen en je onbewuste angsten en zorgen te beheren.

Jungfrau Coach Frauke Vandemeulebroucke
ONZE KLANTEN
Jungfrau Coaching

Corporate Training and Business Coaching is iets voor het dagelijkse Bedrijfsleven. Niet enkel in momenten van Verandering of Crisis, want het werkt constructief, preventief en brengt een continue lijndraad.

Corporate Training and Business Coaching is iets voor elk type bedrijf of organisatie:

een Start Up, een KMO, een Multinational, of een Fortune 500 Company. 

We hebben training programs ontworpen en uitgevoerd bij

verscheidene soorten bedrijven en ondernemingen, ondermeer:

•Fortune 500 companies: VolksWagen Group International in Europa

•Start ups: Mio Espresso in Azië

•Large Companies: Telecom Italia en Alitalia

•Multinationals: Deloitte, Ernst & Young, MSD en Devere Group in  Europa en Azië

 

Verder hebben we ervaring in verschillende sectoren:

Automotive, Consulting, Finance & Wealth management, Pharmaceutical, Food&Beverage, Trading, Telecommunications en Transport.

Werkgerelateerde stress en Burn-outproblematiek zijn problemen waar steeds meer mensen mee kampen. Je hoeft niet over de 50 te zijn om een burnout te ervaren, en het is ok om faalangst te hebben of onzeker te zijn op het hoogtepunt van je carrière. Alle volwassenen kunnen op de praktijk terecht voor psychologische begeleiding, en ook studenten zijn welkom om begeleid te worden voor "prestatie-gerelateerde stress, faalangst, concentratiestoornissen en burn-outklachten. Een speciale prijs wordt dan ook aangeboden om het ook bereikbaar te maken voor studenten.

Frauke zorgt voor een efficiënte begeleiding en probeert steevast de eerste afspraak of intakegesprek  vast te leggen binnen de 8 dagen, wat door vele klanten en patiënten erg wordt geapprecieerd gezien het belang van een goede begeleiding gedurende een burn-out ziekteverlof. Frauke's kennis van het competitieve klimaat op de arbeidsmarkt maakt haar juist-geplaats om werkgerelateerde stress en burn-out te begeleiden op een zeer praktische en probleemoplossende manier.

Haar ervaring met de context van het vlaamse onderwijs maakt haar ook een referentiepunt voor begeleiding voor heel wat onderwijs personeelsleden en leerkrachten.

consult verticaal.jpg
bottom of page