top of page

Elke context heeft zijn eigen kenmerken

Burn-outpreventie in de bedrijfswereld

Het is tegenwoordig moeilijk geworden om niet te lezen over of ergens de term Burn-out te horen vallen. Het is namelijk gezegd de grootste klacht te zijn van de werkende maatschappij van de 21ste eeuw.

Een Burnout wordt ook  "Disease of the Overcommitted" of "Super-Achiever Sickness“ genoemd. Mensen die geen “nee” kunnen zeggen, of té graag “ja” zeggen hebben een grotere kans op een moment een opgebrand gevoel te ontwikkelen als de situatie zich daar toe laat…

En millennials blijken een grote kans te hebben een burnout te bereiken voor hun 35ste. Geen probleem voor “de pensioen –zoekers” dus.

 

              Wat is Burn-outpreventie Training?

 

En waarom zou je overwegen om dit te organiseren voor je bedrijf voordat er zelfs iemand “out” is met een burn-out?

Gedurende de Burn-outpreventie Training werken we met je team leaders en managers rond het concept van burn-out.

Ze worden zeker niet opgeleid tot dokters of psychologen om een diagnose van burnout vast te stellen bij de medewerkers, maar we trainen hen om Managers te worden die rekening houden met de mogelijke sleutelpunten en triggers die zouden kunnen leiden tot een burn-out in het team, en leren hen ook ermee om te gaan.

Gedurende de training gaan we de sleutelpunten in je werkomgeving noemen, zowel algemeen als ook specifiek voor bepaalde afdelingen.

Bewust zijn van die sleutelpunten en de triggers kennen spelen een rol in het preventief omgaan, maar we helpen ook om je managers te leren die stimuli om te zetten in stimulerende en motiverende factoren als deel van hun dagelijkse leiderschapsrol.

              Hoe kan een burn-outpreventie Workshop voorkomen dat mijn team                geveld wordt door een burnout?

​We worden allemaal gevraagd meer te doen met minder. Tonen dat je de werkdruk niet aankan, wordt gezien als een mislukking. Vele professionals vinden het dan ook moeilijk te praten over stressvolle uitdagingen op de werkvloer binnen het bedrijf.

Een carrière burn-out werkt ook in op het privé leven, wat nog een reden geeft waarom je liever niet met iemand binnen het bedrijf praat.

Een Workshop is een interactieve sessie, en juist met een “outsider” geeft het daarom de kans om die sleutelpunten die mogelijks als trigger werken, openlijk te beschrijven en te definiëren.

Vooraf de workshop, gaan we samenzitten met jullie HR om de algemene sleutelpunten in de werkomgeving en de verschillende afdelingen te noemen.

Gedurende de workshop kijken we dan met een kleine groep van ambitieuze werknemers naar hun actuele situatie aan de hand van een assessment.  We definiëren samen enkele persoonlijke sleutelpunten en triggers en evalueren de positie met diegene beschreven door het bedrijf. We werken actief rond het creëren van alternatieve manier van reageren en omgaan met deze via roleplay en simulaties.

  

               Burn-out Training en Workshop Prijzen

 

Burn-outpreventie Train the Trainer, 1 tot 2 dag-sessies, afhankelijk van het groepsaantal en de bedrijfsvereisten. Voorgesteld voor Team Leaders en Management Level. Prijzen vanaf 790€ excl btw voor een volledige dag sessie.

Burnout Prevention Workshop: Een interactieve en dynamische workshop van een halve dag  of een volledige dag,  in kleine groepen van max 16 personen om een hoge effectiviteit te kunnen verzekeren.

Voor wie? Voor ambitieuze medewerkers van alle niveau en afdelingen. Prijzen vanaf 420€ excl btw voor een halve dag  workshop.

Contacteer ons om een afspraak en een eerste burn-out assessment te houden

bottom of page